EU / Miljö och klimat

EU, moderaterna och miljön

Moderaterna är största parti i en mätning, men vi får inte slappna av!

Valet till Europaparlamentet närmar sig med stormsteg och nu börjar även opinionsundersökningarna att trilla in. Visst är det roligt att Moderaterna kan bli största parti men valet handlar om mer än vem som vinner – det handlar om politiken.

Miljöfrågorna ligger mig varmt om hjärtat. Jorden har feber och det är människans fel, antingen gör mänskligheten något åt problemet eller så kommer febern (växthuseffekten) att göra något åt mänskligheten. Rent krasst klarar sig faktiskt jorden utan oss människor – på en miljon år kan jorden vara återställd.

Europeiska Unionen tar frågan på största allvar. De 27 medlemsländerna har tillsammans tagit ledartröjan och EU är bäst i världen på att minska sina utsläpp. Sverige är bäst i EU och drar ifrån.

Besök Moderaternas valsite!Moderat miljöpolitik handlar om att förena tillväxt och välfärd med ambitiösa miljösatsningar. Och det ger resultat. Tack vare att Sverige under lång tid tagit klimathotet på allvar är vi nu i en världsledande position – dessutom blir vi bättre samtidigt som vi delar vi med oss av våra kunskaper, exempelvis till världens största utsläppsland USA.

Grön teknik, offensiva satsningar på forskning och en teknikneutral politik kombineras med att underlätta för företagandet. På andra sidan Atlanten tittar, lyssnar och lär man. Det kan låta lite högdraget, men flera svenska projekt (såväl hemma som utomlands) uppmärksammas av Obama-administrationen och nyfikenheten är stor. USA vill samarbeta med Sverige för att lära av såväl våra framgångar som våra motgångar.

Besök vår partigrupp i EuropaparlamentetI Europaparlamentet har Moderaternas ledamöter intagit en tätposition för att driva våra systerpartier runtom i Europa framåt. Och snart tar Sverige och statsminister Fredrik Reinfeldt över klubban som ordförande i EU. Moderat ledarskap och framåtblickande miljöpolitik kommer alltså att forma mycket av framtidens globala klimatpolitik. Det är inte bara bra för Europa och världen, det är bra för Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s