välfärd

Säkra välfärden

Igår presenterade Fredrik och Anders Moderaternas förslag inför Alliansregeringens budgetförhandlingar. Tidigare har bland annat Folkpartiet föreslagit mer pengar till kommuner och landsting, och i uttalanden från de övriga Allianspartierna så går förslagen igen – så också från oss moderater.

Välfärden utförs i huvudsak av kommuner och landsting, det handlar om skola, vård, omsorg och en rad andra saker som vi anser vara helt fundamentala för ett rikt och utvecklat samhälle.

Den ekonomiska krisen har underminerat finansieringen till dessa viktiga verksamheter, när arbetslösheten ökar minskar som bekant samtidigt skatteintäkterna. Mindre skatteintäkter innebär ofta mindre pengar till välfärden.

Jag har i flera sammanhang påvisat att det också är viktigt att använda pengarna till rätt saker. Det går till exempel inte att samtidigt arrangera musikfestivaler med skattepengar och skära ner på antalet platser i äldrevården. Men vi kommer inte ifrån att det behövs mer pengar till kommunerna, även välskötta kommuner och landsting har allvarliga problem.

Därför är det mycket positivt att höra hur vår partiledare står upp för jobb och välfärd, även om Östros likt en papegoja upprepar sin kritik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s