Bilindustrin

MP vill skrota bilforskning

När fordonskrisen var som värst startade Alliansen ett fordonsforskningsbolag som har det märkliga namnet Fouriertransform. Det ska investera i andra bolag som bedriver viktig forskning och utveckling så att fordonsindustrin kan leverera mer klimatvänliga produkter.

30 procent av världens utsläpp kommer från transportsektorn. Det krävs alltså tunga investeringar i allt från klimatsmartare bilar till fartyg.

MP vill nu sluta investera i bilar och lastbilar, verkar det som. De hävdar nämligen att bilar skulle stå i motsatsförhållande till fartyg och tåg, men i själva verket är det viktigt att ha en transportsektor som har redundans och flexibilitet. För mig är det viktigare vad fordonen drivs på än om de går på räls eller väg.

För MP verkar det däremot vara viktigare att vi slutar åka bil, och med deras senaste utspel lyser deras motstånd mot just bilar igenom – oavsett om dessa skulle drivas på el eller bensin. Det tycker jag är allvarligt, framförallt för Västsverige som är så beroende av en innovativ fordonsindustri.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s