Övrigt

S Maxtaxa slår helt fel

Jag slutar aldrig att förvånas över de tokerier som de rödgröna kommer med i dessa dagar.

Nu går Mona Sahlin ut och talar om maxtaxa för våra barn på dagis med en rabatt om 600 kronor. Läs om det på SvD. Som hon säger syftar den till att hjälpa ensamstående mammor i första hand. Vad hände med de ensamstående männen? Och värre är att hon inte berättar vem som får denna rabatt…

Av de cirka 130.000 ensamma mammorna (som Mona Sahlin menar) är det flertalet, över 100.000 mammor som inte får denna rabatt på 600 kronor. Inte bra odds alltså.

Det är nämligen så att den ensamstående mamman som tjänar under 31.000 kr/månad får en helt annan typ av rabatt. Ponera att ensamma mamman Sara 28 år, arbetar som fritidsledare och har en månadslön på 20.000 kronor. Hennes rabatt för sina barn på dagis är för barn 1, 20 kronor och för barn 2, 14 kronor. Hennes rabatt blir därför totalt 34 kronor. En viss skillnad.
Däremot får den ensamma mamman Lisa 28 år som arbetar som jurist och har en månadslön på 32.000 kronor en större rabatt. För barn 1, 360 kr och för barn 2, 240 kr. Det vill säga 600 kronor.

Ändå påstår kritiker att klyftorna ökar med vår politik. Jag får inte ihop det!

Annonser

One thought on “S Maxtaxa slår helt fel

  1. Jo Cecilie, detta ar ett typexempel pa att sossarna sedan lange ar ett parti for medelklassen och som slass for sina privilegier – och inte langre ett arbetarparti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s