Energi / Miljö och klimat

Hållbara städer

Ikväll är jag värd för ett seminarium om
Hållbara städer i riksdagen. Sitter just nu och skriver på ett litet välkomstanförande.

Vi är ett flertal riksdagsledamöter som tillsammans med vd:arna för Svenskt vatten, Avfall Sverige, Svensk Fjärrvärme samt Energigas Sverige kommer att diskutera hur vi möter de utmaningar som våra städer står inför.

Annonser

One thought on “Hållbara städer

  1. Visst håller jag med dig Cecilie om att det är jätteviktigt att utveckla våra städer så att de är anpassade till hållbar miljöteknik. Men bara för att Kina är ett annat land som är väldigt intresserade av detta också behöver man inte gå vidare på det våta samhällsingenjörsdrömmarna som planeras för Nya Djurgårdsstaden. Det prospekt som föreligger påminner me rom STASI, Kinesiska centralkommittén eller Nordkorea-tänk än Jean Jacques Rosseau och Ayn Rands idéer om hur företag går samman för att skapa ett idealsamhälle.
    Det är viktigt att komma ihåg att människor skall bo där för sin egen skull och sitt eget välmående – inte för att de skall uppfylla vissa mål och för politikernas skull.
    Hållbara bostadsområden måste utvecklas i symbios mellan boende, politiker, företag och samhällsplanerare. Annars kommer de att bli kommunistiska drömsamhällen i Ceaucescu-stil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s