Jobb / Mina besök / välfärd

Boråsmodellen imponerar

I måndags bjöd jag ner min partikollega Tomas Tobé till Borås. Tomas är ordförande i arbetsmarknadsutskottet, och därför tyckte jag att ett besök på kommunens nya Arbetslivsförvalning passade bra. 

I Borås tas nu ett helhetsgrepp om arbetslösheten genom att man samlar alla kommunens arbetsmarknadsinsatser under samma tak. Det kallas för ”Boråsmodellen”, och är ett helt unikt grepp som hittills fungerar bra. Tomas blev imponerad och sa bland annat till Borås tidning att  ” Borås stad är väldigt engagerad och tar ett stort eget ansvar för sina arbetslösa”.

 Läs hela artikeln här!

På eftermiddagen besökte vi Gina Tricots sprillans nya huvudkontor där vi fick en rundvandring av grundaren och VD Jörgen Appelqvist. Förutom att ha fått lite bättre koll på säsongens modetrender fick vi en inblick i hur det är att driva ett av Sveriges främsta och största modeföretag. Från att ha startat företaget 1997 i Borås finns det nu över 135 Gina-butiker i Norden och Tyskland. Det innebär många arbetstillfällen – inte minst till unga som i många fall har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s