Jobb / Oppositionen / välfärd

Alliansen synliggör människor

Det har varit en aktiv debatt kring arbetslöshet den senaste tiden. TV4 har granskat jobbcoacher, och det har luftats kritik över regeringens jobb- och utvecklingsgaranti. Jag förstår inte varför. Garantin synliggör människor och stimulerar aktivitet, istället för att de göms undan i statistiken som skedde i Socialdemokraternas Sverige.

Ett eget arbete är grunden för vårt välfärdssamhälle, men också för människor personligen. Moderaternas mål är att alla arbetsföra i Sverige ska ha ett jobb. Jobb- och utvecklingsgarantin är en del i att nå det målet. I dag finns till exempel 40 000 nystartsjobb, som är en viktig språngbräda till fast arbete. Vi satsar också på utbildning, praktikplatser och individuellt anpassad hjälp.

Om en person efter tre år fortfarande går arbetslös efter olika insatser blir man tilldelad en meningsfull sysselsättning på en arbetsplats mot att arbetsgivaren får en viss ersättning. Tanken är att man ska komma närmare arbetsmarknaden, få dagliga rutiner och knyta nya kontakter. Istället för att förpassa människor i passivitet och isolering i sitt hem vill vi hjälpa dem tillbaka genom vettig sysselsättning. Visst finns det mycket kvar att göra, men grunden är lagd och den är bra. Tillsammans med min partikollega Maria Plass har jag skrivit en artikel i ämnet, som bland annat publicerades i Uddevallaposten och ttela.se. Läs den gärna här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s