Energi / Skola

Gymnasieelever på besök

I går hade jag besök av två gymnasieklasser från Hulebäcksgymnasiet. Det är alltid roligt och intressant att höra vad Sveriges framtid har för frågor och funderingar. Bland annat fick jag frågan varför jag är moderat och om jag alltid har varit det. Svaret är ja. Jag ser människor som individer som själva ska kunna göra val om hur man vill leva. Politikens uppgift är att skapa utrymme och underlätta för de valen, inte tvångströjor. En annan fråga handlade om jag ville avveckla kärnkraften med tanke på det som händer i Japan. Ingen har väl missat att jag är för kärnkraft. Jag hoppas att vi får till en bred politisk grund för att kunna byta ut våra gamla reaktorer mot nya moderna som kan producera ännu mer energi till våra svenska hushåll och industrier.

Eftermiddagen gick i energins tecken. Jag fick besök av två representanter från Vestas och Nordisk vindkraft, som tillverkar och etablerar vindkraftsparker i Sverige. Vi pratade om elcertifikatsystemet som ska breddas och även innefatta Norge framöver. Mycket intressant att höra vad kunnigt branschfolk tycker!

Förresten hoppas jag att ingen har missat det nya utseendet på min blogg! Själv är jag jättenöjd. Åsikter och tips på hur jag kan utveckla den ännu mer mottages tacksamt.

Annonser

One thought on “Gymnasieelever på besök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s