ekonomi / Jobb / välfärd

Sänkt restaurangmoms och skattesänkningar till arbetare

Anders Borg har all anledning att se nöjd ut! I dag släpptes nämligen regeringens vårpropositionen med fortsatt fokus på arbetslinjen. Sveriges finanser är starka, och när andra länder tvingas till besparingar och skattehöjningar, har vi i Sverige utrymme för våra reformer. Jag har precis lyssnat på vår finansminister i kammaren som – liksom alltid – lämnar klara besked.

  • Det ska löna sig att arbeta
  • Det ska vara enkelt att anställa och driva företag

Ytterligare ett skatteavdrag införs vilket ger extra i lönekuvertet för dem som arbetar. Det blir fortsatt sänkning av förmånsvärdet för de mest miljöanpassade bilarna. Och dessutom ges ett viktigt besked i att restaurangmomsens ska sänkas från 25 till 12 procent. Restaurangbranschen är en stor arbetsgivare till unga, och är ofta klivet in på arbetsmarknaden. Momssänkningen kommer att ge ytterligare arbetstillfällen för fler. Strålande!

Imorgon ska jag prata på Energigas Sveriges årsmöte, och på måndag ska jag diskutera energi i P1 morgon mot Miljöpartiets Åsa Romson. Men först är det dags för möte med de andra moderaterna i näringskommittén, där vi ska prata mer om vårpropositionen och det kommande omvalet i Västra Götalandsregionen den 15 maj..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s