Partiledardebatt

Partiledardebatt

Fredrik – hela Sveriges statsminister!

Under dagens partiledardebatt lämnas ingen tvekan om vem som tar ansvar för Sverige, och vem som allra hälst vill göra alla nöjda genom att lova allt till alla!

Fredrik vet vad som ska till för att leda ett land och en minoritetsregering – Det handlar inte om att lova allt till alla, det handlar om att fatta rätt beslut så att människor växer och jobb skapas. Att leda en minoritetsregering är att föra en tydlig politik. Det ska vara tydligt att det är vi som har den bästa politiken för Sverige, även om vi förlorar en votering i Riksdagen. Och det händer när Sverigedemokrater och Vänsterblocket går tillsammans. Att de röstar mot våra förslag får inte misstas med att de har bättre eller genomarbetade egna förslag. Det är inte förtroendeingivande.

-Vi har aldrig lagt ett ofinansierat förslag i Sveriges Riksdag, säger Håkan Juholt. Det är väl bra, men hur ärligt är det att lova ofinansierade miljardsatsningar utanför Riksdagen när han vet att de aldrig blir verklighet? När Juholt beskyller Alliansen för att vara självgod, då undrar jag hur man ska beskriva tomma miljardlöften som levereras i ett högt tonläge och med teatralisk inlevelse? För vid vissa delar av partiledardebatten kändes det lite som att vara på Juholts one-man comedy show. Och mina Riksdagskollegor från S skrattade med. Det sägs att ett gott skratt förlänger livet, och det kanske behövs en livsgnista till ett sömnigt Socialdemokratiskt parti.

Jag skrattade inte när Juholt pratade om ”fredade” soner i samhället. Välfärdsnäringar ska man inte få tjena pengar på. Vad skulle hände med alla nya företag som vuxit fram pga våra frihetsreformer? Ofta startade av kreativa, duktiga kvinnor. Juholt vill erbjuda dem heltidstjänster inom offentlig sektor, där duger deras kompetens, men om de driver eget företag inom samma område, då är oönskade. Ett socialdemokratiskt lett Sverige skulle för dessa nyblivna företagare innebära en katastrof. Maud Olofsson försökte få ett svar från Juholt om han verkligen vill utplåna alla dessa goda krafter, men han valde att inte svara. Och det är svar nog.

Dagens partiledardebatt visade att vi har en statsminister som vet vad det betyder att leda ett land och gör det med glans! Oppositionen blåste upp sig med många stora ord. Men den ständiga diskussionen om den oense röda oppositionen fick nästan ett slut när Lars Ohly halvt tog åt sig äran för att ha skrivit Juholts 1a maj-tal. Det säger mycket om den rejäla vänstersvängen som Socialdemokraterna har gjort med sin nya partiledare.

Jag svarade på en enkät i går där en fråga löd: Vad betyder vänster och höger för dig i politiken? Mitt svar var: Vänster – Mer makt åt staten. Höger – Mer frihet åt människan. Vad tydligt det blev under dagens partiledardebatt i Sveriges Riksdag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s