Moderaterna / Oppositionen

Borås-Kuriren: Juholt (s)vävar vidare

Juholt (s)vävar vidare

I en intervju i Dagens Nyheter lovade Håkan Juholt nyligen att alla, oavsett var i landet man befinner sig, ska ha täckning i alla operatörers mobiltelefonnät. I samma intervju beskriver sig Juholt som en person som både kan dansa som en fjäril och sticka som ett bi. Nog är det insiktsfullt – förslaget tyder på en anmärkningsvärd flyktighet och skulle svida rejält för Sveriges konsumenter.

Bristande täckning är självklart allvarligt men i tider av ekonomisk oro saknar Håkan Juholts senaste löfte helt verklighetsförankring. Förslaget om full täckning i hela landet skulle kräva uppförande av ett stort antal master och utbyggnad av vägar till de nya masterna, också i naturskyddsområden. Uträkningar har visat att Juholts utspel skulle kunna kosta teleoperatörerna och i förlängningen svenska konsumenter så mycket som 100 miljarder om det skulle genomföras. Vi var många som frågade oss om Håkan Juholt verkligen ville att vi ska ta honom på allvar, men det ville han inte. Redan följande dag kom en dementi.

Det blir allt mer uppenbart att man aldrig kan utgå från att Håkans Juholts förslag är seriösa i sin första eller ibland ens andra version. Det är inte hållbart när man har ambition att bli regeringschef och representera Sverige i skarpa förhandlingar hemma och utomlands.

Men Håkan Juholt fortsätter att likt en nattfjäril kretsa kring allt som ser ut att kunna innebära kortsiktiga ljusningar i opinionsläget. Frågan är vem som ska ta ansvar för Håkans alla uttalanden när han själv har svävat vidare, högt ovanför den verklighet som vi andra befinner oss i.

Cecilie Tenfjord-Toftby (M)
Riksdagsledamot i näringsutskottet

Publicerad i Borås-Kuriren 111222

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s