Alliansen / Energi / Jobb / Miljö och klimat / Moderaterna

Borås Tidning: Miljö och tillväxt inga motsatser

Signaturen I. Einarsson (BT 16/1) verkar tro på den seglivade myten att tillväxt uteslutande har en negativ effekt på miljön. Vi har mycket kvar att göra innan vi når alliansregeringens vision om nollutsläpp til år 2050, men minskande utsläpp utesluter inte jobbskapande tillväxt.

Klimatneutral energiförsörjning är en nyckelfråga i arbetet för att minska koldioxidutsläppen. Alliansen kommer att fortsätta driva en energipolitik som innefattar vattenkraft, kärnkraft och förnybar energi, där vindkraften är en viktig del. Forskning har visat att vindkraftverk har begränsad påverkan på djurliv såväl på land som till havs och genom god planering av dess lokalisering kan mycket av vindkraftens negativa miljöpåverkan minimeras eller undvikas. Det är också viktigt att komma ihåg att vindkraftverk som tas ur bruk lämnar mycket lite eller ingen bestående påverkan på sin tidigare driftsplats.

Många av lösningarna på dagens miljöproblem finns i morgondagens teknik och med klimatvänliga energilösningar och gröna innovationer kan vi minska utsläppen utan att hota viktiga jobb. Som ordförande för den parlamentariska Östersjökonferensens grupp för grön tillväxt håller jag tillsammans med mina kollegor från Sverige och länderna runt Östersjön på att se över hur den miljövänlig tillväxt på olika sätt kan stimuleras.

Grön tillväxt är också en prioriterad fråga för Alliansregeringen. I september presenterades en miljötekniksatsning som innebär 400 miljoner kronor i riktat stöd till utvecklingen av svensk miljöteknik mellan 2011 och 2014. Genom att fortsätta satsa på vattenkraft, kärnkraft, förnybar energi och gröna innovationer skapar Alliansen goda förutsättningar för att nå våra högt uppsatta klimatmål.

Cecilie Tenfjord-Toftby (M)
Ledamot i näringsutskottet, energipolitiskt ansvarig

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s