Arbetsmarknad / Entreprenörskap / Jobb / Mina besök

Unga, svenska, ambitiösa entreprenörer – här finns de!

Idag besökte jag den regionala UF-mässan Våga Vara Egen som hölls på Åhaga här i Borås. Vilken inspiration! UF-mässorna är en framtidsbild av det Sverige vi kan få om förutsättningarna är de rätta. Men när man träffar UF-företagare är det svårt att tvivlatro på att Sverige kommer att följa upp och gå om 2011 års rekord för nyföretagande i Sverige.

På mässan fanns UF-företagare från hela Sjuhärad och deras produkter och tjänster hade en enorm bredd. Det var allt från webbtjänster, digitala modetidningar (vi är ju i textil och modeindustrins mecka), badtunnor och iPhone-skal.

Ett företag som handlar med Kenya gjorde jättesnygga  smycken av tidningspapper och ska till Zurich på en internationell UF-mässa senare i vår. Det måste vara inspirerande för tjejerna som sköter företaget och det är också roligt att ett av fem svenska företag som får möjligheten att åka utomlands kommer från Sven Erikssonsgymnasiet i Borås.

Ett annat företag sålde personliga iPhone-skal och där passade jag på att köpa en present till vår statsminister Fredrik Reinfeldt med Fredriks namn ingraverat och självklart även moderatloggan. Om jag får tillfälle ska jag ge det till honom när vi har riksdagsgrupp på tisdag.

Tack för en otrolig eftermiddag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s