Alliansen / Elmarknad / Energi / Miljö och klimat

Solenergi till riksdagsarbetet

Trots att onsdagar är vår mötesfria dag brukar de bli den dag i veckan som vi har flest möten av alla de slag.

Idag var inget undantag. Morgonen startade med ett frukostmöte på Närinsgdepartementet. Under lunchen träffade jag Sweden Green House Council tillsammans med min partikollega Anti Avsan som är bostadspolitiskt ansvarig och sitter i civilutskottet.

Då var temat energieffektivisering och enligt SGHC genomförs bara 15 % av de energieffektiviseringsåtgärder som skulle kunna göras. En del av dessa möjliga energieffektiviseringsåtgärder är kostsamma och därför svårare att genomföra på kortare sikt, men väldigt mycket kan också göras med små medel med betydande vinster för både ekonomi och miljö. Mötet var en viktig påminnelse om att energieffektivisering bara är ett av flera mer ”tvärvetenskapliga” områden där det viktigt att undvika det stuprörstänk som tyvärr lätt uppstår här i riksdagen på grund av utskottsindelningen. En utmaning framåt för mig och andra är därför att bli bättre på att samarbeta över våra rollindelningar i dessa frågor.

Efter mötet med Swedish Green House Council bar det av till riksdagscafét för att träffa Michael Lindquist, UF-lärare som brinner för entreprenörskap. Sedan var det möte med den moderata näringskommittén och därefter bar det av till kammaren för votering om bland annat grundskola och värdlandsavtal mellan Sverige och Internationella institutet för demokrati och fria val. Strax inleds kvällspasset med kammardebatt om EU:s tredje inremarknadspaket för el och naturgas.

Dagen blir lång men med soligt sommarväder räcker orken långt 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s