Internationellt / Nya Moderaterna / Västra Götaland

West Pride!

977821_10151645558338501_681198870_o

I helgen firade jag kärleken på flera sätt! På fredagen hade jag och min man Bengt vår sextonde bröllopsdag och i söndags hade jag förmånen att få gå i West Pride-paraden med ett gäng glada Göteborgsmoderater.

Här i Sverige har vi kommit långt när det gäller mänskliga rättigheter och friheter och jag är stolt över att många av de frågor som Pride-rörelsen driver internationellt här har blivit en självklarhet. Men det var inte länge sedan det såg annorlunda ut i Sverige och man behöver inte titta långt utanför vår gränser för att se helt annorlunda situationer. I många EU-länder begränsas homo-, bisexuella och transpersoners rättigheter och i Frankrike har vi nyligen sett att människors rätt att få gifta sig med den man vill leder till kravaller och upplopp. För mig är det obegripligt hur man kan ta till våld för att samtyckande vuxna personer vill manifestera sin kärlek. Världen behöver mer kärlek – inte mindre!

Parad blir det även imorgon när jag kommer att delta i ett Sverige-tåg i Borås, vår svenska nationaldag till ära. Jag firar den som vanligt i det finaste klädesplagget jag har – min norska bunad 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s