Övrigt

Satte fokus på EU-valet

bild C

Alingsås Tidning skriver idag om Moderaternas besök i Alingsås i lördags.

Från Alingssås tidning:

Känner du till att det är EU-val i maj? Och ska du rösta? De frågorna ställde Moderaterna, däribland deras toppkandidat vid EU-valet Cecilie Tenfjord-Toftby, till lördagsflanörerna.

Den 25 maj är det dags för EUval, då 20 ledamöter som ska representera Sverige i Europaparlamentet ska röstas fram. Cecilie Tenfjord-Toftby (M) är hemmahörande i Borås och kandidat nummer fem på moderaternas lista vid EU-valet. Hon var i lördags på plats på Kungsgatan för att tillsammans med partikamrater kolla hur allmänhetens inställning till och kunskap om EU-valet ser ur.

35 procent är säkra
– Det är lite oroväckande att många inte ens vet om att det är EU-val. För demokratin är det farligt. Bara för att vi har haft demokrati länge är det inte givet att vi alltid kommer ha det, säger Cecilie Tenfjord-Toftby.
I det senaste EU-valet låg röstdeltagandet på 45 procent. Enligt en mätning gjord av Sifo inför årets EU-val är det 35 procent som säkert vet att de ska delta i valet medan 31 procent svarar att de ”troligen” ska rösta.

Viktigt att förklara
Cecilie Tenfjord-Toftby tror att många känner att EU-politiken ligger för långt ifrån dem själva.
– Politiker måste bli bättre på att enkelt förklara hur beslut i Bryssel påverkar en pensionär i Alingsås, konstaterar Cecilie.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s