Om mig

Jag heter Cecilie Toftby och jag är moderat riksdagsledamot från Södra Älvsborg. Sedan januari 2013 är jag också gemensam västsvensk huvudkandidat till Europavalet 2014.

Jag bor i Borås med min man, våra två barn och vår hund. Det har jag gjort sedan jag flyttade till Sverige från Norge för 17 år sedan. Borås är en fantastisk stad att få leva och arbeta i.

Jag har alltid varit samhällsengagerad och brinner för att skapa en bättre och enklare vardag för människor. Därför valde jag att engagera mig i Moderaterna.

Sedan 2010 är jag ledamot i riksdagens Näringsutskott och energipolitiskt ansvarig för Moderaterna. Mycket av mitt riksdagsarbete ägnar jag därför åt att arbeta för en energipolitik som fungerar för hela samhället – för konsumenterna, för företagen och för miljön.

Miljöfrågan är inte bara viktig inom energipolitiken, utan också inom näringspolitiken som helhet. Just nu leder jag en nordisk-baltisk arbetsgrupp som undersöker hur vi kan underlätta grön tillväxt i Sverige och de andra länderna kring Östersjön. Jag tror att Sverige har goda förutsättningar att bli ledande inom miljöteknik, energieffektivisering och hållbara produkter och tjänster. Men det krävs att politiken gör det möjligt.

För det är med ett bra företagsklimat som allting börjar. Det är bara när företag kan skapas och växa som det välfärdssamhälle vi eftersträvar kan tryggas. Jag är själv uppvuxen i en företagarfamilj i norska Tenfjord och vet hur viktigt det är att våra företagare har gynnsamma villkor. Det är en fråga som verkligen driver mig, i riksdagen och som ordförande för Nordiska rådets Näringsutskott.

CV

Personligt
Född 1970 i Norge. Bor i Borås sedan 1996.

Uppdrag
Riksdagsledamot sedan 2008. Ordinarie ledamot i Näringsutskottet och energipolitiskt ansvarig för Moderaterna i riksdagen sedan 2010.

Ledamot i Nordiska rådets svenska delegation sedan 2010. Ordförande i Nordiska rådets Näringsutskott sedan 2012.

Ordförande för den parlamentariska Östersjökonferensens, BSPC:s, arbetsgrupp för grön tillväxt sedan 2011

Ordförande för stadsdel Centrum i Borås stad 2006 -2008

Ledamot i kommunstyrelsen i Borås stad 2001-2008

Länskvinnoansvarig för Moderatkvinnorna 2001-2006

Annonser